Πρώτη Εικονική Έκθεση για το CHERNOBYL – CHRNBL 35

ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CHERNOBYL

Κατά τη διάρκεια του 11ου φεστιβάλ, το Ουκρανικό πρότζεκτ MADATAC ARTEFACT παρουσιάζει την πρώτη έκθεση τέχνης εικονικών μέσων αφιερωμένη στο ατύχημα του Τσερνομπίλ και σχεδιασμένη για ακουστικά VR – ARTEFACT: CHOrnobyl.

Η έκθεση περιλαμβάνει 10 από τα καλύτερα έργα τέχνης από την περσινή έκθεση ARTEFACT: Chernobyl 33 και θα παρουσιαστεί επίσης στο MADATAC. Ήταν η πρώτη έκθεση τέχνης πολυμέσων αφιερωμένη στο ατύχημα του Τσερνομπίλ και παρουσιάστηκε στο Kyiv River Port το 2019. Τα έργα που δημιουργήθηκαν με τεχνολογίες VR και AR, εγκαταστάσεις λέιζερ και βίντεο, τεχνολογία νευροδιασύνδεσης και παραμετρική αρχιτεκτονική μεταδίδονται πλέον πλήρως και στον κυβερνοχώρο. Με νέα μορφή απέκτησαν νέα χαρακτηριστικά και πλαίσιο.

Το 2020, περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες εργάζονταν στο εικονικό καλλιτεχνικό residency ARTEFACT, δημιουργώντας περισσότερα από 50 νέα αντικείμενα τέχνης μέσων για το φεστιβάλ MADATAC, αφιερωμένο στην καταστροφή στο Τσερνόμπιλ το 1986. Όλα αυτά τα έργα τέχνης παρουσιάζονται επίσης σε ξεχωριστούς εικονικούς χώρους με τους δικούς τους ατμόσφαιρα και αισθήσεις. Όλοι μπορούν να τα επισκεφτούν χρησιμοποιώντας υπολογιστή ή smartphone, αλλά η μέγιστη εμβάπτιση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ακουστικά VR.

Μέσω των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη τέχνη, το έργο ARTEFACT εφιστά την προσοχή σε σημαντικά ζητήματα, με βάση το παράδειγμα του ατυχήματος του Τσερνομπίλ. Οι καλλιτέχνες μας καλούν να ξανασκεφτούμε την τραγωδία του παρελθόντος μας. Το έργο ARTEFACT θεωρεί την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ όχι μόνο ως ανθρωπογενή, αλλά και ως πληροφοριακή καταστροφή, γεμάτη παραπληροφόρηση, ψεύτικες ειδήσεις και προπαγάνδα με σκοπό να καλύψει τις πραγματικές διαστάσεις της καταστροφής. Το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ είναι ένα παράδειγμα της πληροφοριακής καταστροφής σε ένα κράτος που μπορεί να έχει συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο.

Here you can see Forum information outline, video, and pictures that could be used in publication on the event.